Bank Norwegian

bank norwegian anmeldelse

Anmeldelse af Bank Norwegian 2019

Mest valgte i 2019
Bank Norwegian

Bank Norwegian

5.000 - 400.000 kr.

Lånebeløb

12 - 180 mdr.

Tilbagebetaling

23 år

Min. alder

6,99 - 22,99%

Rente/år

Få svar straksLav renteNemt og sikkert

Partnerfirma - Annoncering
REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL: Ved lån på 65.000 kr. over 5 år. Variabel debitorrente 6,99% - 22,99%. ÅOP 8,55 % til 27,11 %. Mdl. ydelse 1.306 - 1.852 kr. Kreditomk. 4.287 til 46.920 kr. Tilbagebetaling 79.287 til 111.920 kr.. Maks ÅOP ved 25.000 kr. 37,42%. 14 dages fortrydelsesret.

Fremragende9.7/10

 

Bank Norwegian er, efter at være startet i først Norge, og sidenhen Sverige, nu kommet til Danmark. Her tilbyder de både forbrugslån og samlelån, hvor man kan låne fra 5.000 kroner og helt op til 400.000 kroner. Dermed tilbyder de et af de størst mulige forbrugslånebeløb i Danmark. Udover disse udlånsprodukter, tilbyder Bank Norwegian også muligheden for indlån i form af en opsparingskonto med hele 0,70% i indlånsrente. Er man interesseret i et kreditkort, tilbyder de også dette.

Ser deres navn og logo bekendt ud, er det ikke underligt. Storaktionær er nemlig Norwegian Air Shuttle, det populære lavprisflyselskab fra Norge, med 20% af aktierne i den norske internetbank Bank Norwegian.

Banken blev stiftet i 2007 for at støtte op omkring flyselskabets Rewards-program (se mere om dette længere nede i anmeldelsen). Siden da er banken udvidet til først Sverige i 2013, og efterfølgende til Danmark og Finland i 2015. På tværs af de nordiske lande har mere end 1,3 millioner kunder benyttet Bank Norwegian, som en sekundær bank siden grundlæggelsen.

Lær mere om den norskejede bank, og hvilke produkter de tilbyder i denne anmeldelse af Bank Norwegian.

Information om Bank Norwegian

Inden vi kommer i gang med at kigge på bankens tilbud, vil vi lige gennemgå hvad for en størrelse Bank Norwegian er. Bank Norwegian er en dattervirksomhed af norske Norwegian Finans Holding ASA, og opererer som internetbank for private kunder. Norwegian Finans Holding ASA fungerer udelukkende som en forvaltningsvirksomhed, hvilket vil sige, at deres primære opgave er at forvalte aktierne dattervirksomheden.

Når vi siger, at Bank Norwegian er en internetbank, betyder det at alt hvad banken foretager sig foregår via internettet. Du har så godt som ingen kontakt med medarbejdere fra virksomheden, og ansøger altså selv om lån, kreditkort og opsparingskonto direkte fra hjemmesiden. Tilbud modtages og underskrives også via internettet, og når alt er klaret står pengene på din konto, sandsynligvis uden at du har lært navnet på en eneste Bank Norwegian-medarbejder. Hele processen kan klares fra din mobiltelefon.

Det kan måske ses som en ulempe, men det har store fordele. Et klart plus ved at drive virksomhed på denne måde, er at banken kan holde låneomkostningerne nede, da der ikke er en lang række personaleomkostninger, der skal dækkes. Dermed får du her et billigere lån end mange andre steder – samtidig går processen hurtigere end hvis den skal igennem en lang række medarbejdere, og endelig, så har du ikke nogen til at snage for meget i din økonomi, eller hvad du skal bruge pengene til. Til gengæld, skal du have en nogenlunde idé om hvad du har behov for, da der ikke er den store mulighed for personlig rådgivning. Det skal dog ikke skræmme dig væk, da vi kommer med et par gode tips og råd her i vores guide til Bank Norwegian.

Hvor meget kan man låne hos Bank Norwegian?

Som nævnt tidligere tilbyder Bank Norwegian en række forskellige produkter. Herunder, vil du finde et forbrugslån og et samlelån. Begge giver dig muligheden for at låne mellem 5.000 kroner og 400.000 kroner. Afbetalingen kan foregå over op til 15 år. Jo længere en afbetalingsperiode du vælger, jo højere bliver dine omkostninger. Til gengæld, vil den månedlige ydelse være mere spiselig. Det er værd at være opmærksom på, at der, alt efter omstændighederne for lånet, kan være et oprettelsesgebyr på op til 950 kroner, samt et månedligt gebyr på 19 kroner.

Bank Norwegian tilbyder en meget lav debitorrente, der starter ved 8,99%. Alt efter din økonomiske situation, lånets størrelse, løbetid, osv., vil debitorrenten kunne blive højere. Det vurderes individuelt. Det er normal praksis på tværs af forbrugslån, og vi anbefaler blot, at du tjekker op på din reelle debitorrente, når du modtager dit lånetilbud fra Bank Norwegian. Renterne tilskrives hver måned.

Samlelån hos Bank Norwegian

Udover et almindeligt forbrugslån, kan du også optage et samlelån hos Bank Norwegian. Med et samlelån får du muligheden for at samle al din gæld i et lån. Det fungerer på den måde, at du låner et beløb, der svarer til den gæld du gerne vil have samlet, hvorefter du bruger de nylånte penge til at betale din eksisterende gæld af.

Det kan måske virke lidt bagvendt, at skulle låne penge for at komme af med gæld, men det kan faktisk være en rigtig god idé. Det hjælper til at gøre dine månedlige betalinger noget mere overskuelige, når du kun skal betale til ét sted. På den måde mister du ikke dit økonomiske overblik, som hvis der hver måned dumper regning på regning og rykker på rykker ind ad postkassen. Samtidig kan man spare på diverse administrationsgebyrer, som alle dine forskellige lån sandsynligvis tager. Så hvis du har gæld mange steder, anbefaler vi helt klart at du overvejer at samle dine lån hos for eksempel Bank Norwegian. Her får du oftest også en bedre rente, end hvis du for eksempel køber noget på afbetaling.

Bank Norwegians tilbagebetalingsperiode

Lad os kort berøre Bank Norwegians løbetid. Som nævnt tidligere i anmeldelsen, tilbyder banken op til 15 års tilbagebetalingsperiode.

Du betaler en fast månedlig ydelse, som fastsættes baseret på dit lånebeløb, din rente og den tilbagebetalingsperiode, som du vælger.

For at mindske dine egne omkostninger, anbefaler vi at du betaler lånet tilbage på så kort tid som muligt. Så hvis du har råd til at betale beløbet tilbage på under 15 år, så undlad at vælge en løbetid på 15 år.

Hvis muligt, så sæt dig ned og undersøg hvor meget du har råd til at betale tilbage om måneden, og fastsæt løbetiden, og dermed den månedlige ydelse, herefter. Grunden til, at det er vigtigt, er at jo længere du betaler tilbage på lånet, jo flere gange vil der blive tilskrevet renter. En kortere løbetid, vil derfor spare dig penge i renter.

Det er dog vigtigt heller ikke at være for optimistisk, da den månedlige ydelse stiger i takt med at lånets tilbagebetalingsperiode falder. Hellere betale tilbage over en længere periode, og kunne betale det fulde beløb hver måned, end at ende med ikke at kunne betale, og dermed modtage rykkere.

 

Husk at kig på ÅOP’en (årlige omkostninger i procent) i dit endelige tilbud, og sammenlign gerne med andre låneudbydere. ÅOP’en skal altid oplyses, og er et procenttal, der angiver dine samlede årlige omkostninger til lånet. Jo lavere ÅOP-tallet er, jo billigere er lånet.

 

Hvilke krav stiller Bank Norwegian for at låne?

Hvis du vil låne penge hos Bank Norwegian er der enkelte krav, som skal opfyldes før du kan godkendes til et lån. Disse er rimelig standard krav, som de fleste lånevirksomheder stiller. Kravene er som følger

  • Du skal være 23 år eller ældre.
  • Du skal have fast adresse i Danmark.
  • Du skal have et fast arbejde og dermed en fast indtægt.

Sidstnævnte kan bevises ved at vedhæfte de seneste tre lønsedler fra din arbejdsgiver.

Endelig kræver Bank Norwegian også, at du ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI. Er du registreret i en eller begge af disse, vil dit lån med garanti blive afvist. Det samme gælder for det meste, hvis du ikke lever op til de ovenstående krav.

Bank Norwegian låneproces

Når du har besluttet dig for at ansøge om et lån i Bank Norwegian vil ansøgningsprocessen være 100% digital. Du kan også ansøge om et lån fra din smartphone, hvis du ønsker.

At Bank Norwegian er udelukkende digital betyder også, at de ikke har fysiske filialer rundt omkring i landet, som traditionelle banker har. Det holder prisen på deres lån nede og gør det hurtigere og lettere for sig som lånekunde hos Bank Norwegian.

Ansøgningsprocessen starter med, at der skal udfyldes et ansøgningsskema på Bank Norwegians hjemmeside. Her vil du blive spurgt om hvor meget du ønsker at låne, hvorvidt lånet skal bruges til at indfri en anden gæld, samt en række personlige oplysninger, som CPR-nummer, navn, kontaktoplysninger, m.m. Alle de standard og nødvendige oplysninger, som man nu engang vil blive bedt om, når man tager et lån.

Du vil også have muligheden for at vælge hvorvidt du ansøger med en medansøger. Hvis I er et par, kan det være værd at overveje, da det øger chancen for at få jeres låneansøgning godkendt. Bank Norwegian er trods alt en virksomhed, der skal tjene penge. Med andre ord, vil de gerne være sikre på, at de får deres penge igen. Hvis I er to personer, om at tilbagebetale et lån, er der to økonomier, der kan dække lånet. Det vil sige, at hvis den ene af jer pludselig mister jeres job, så vil den anden stadig kunne betale tilbage på lånet.

Det er et plus for Bank Norwegian, som føler sig mere sikker, og for jer, fordi I mindsker risikoen for ikke at kunne tilbagebetale jeres lån, samtidig med at I øger chancen for at få godkendt jeres låneansøgning.

Husk, at det kan være værd at overveje hvorvidt I skal sætte den månedlige ydelse på et niveau, hvor det kan tilbagebetales af én indkomst, i tilfælde af at ovenstående eksempel skulle ske.

Da det hele foregår digital, får du svar pr. e-mail kort tid efter ansøgningen er blevet sendt. Hvis banken har brug for yderligere dokumentation, vil de bede dig om denne. Det kunne for eksempel være dine, eller jeres, tre seneste lønsedler. Når din ansøgning er blevet godkendt, vil du modtage en e-mail hvor et uforpligtende lånetilbud er vedhæftet. Vi anbefaler selvfølgelig at du læser det igennem, og måske rådfører dig med bekendte omkring, som med alle lån. Men med Bank Norwegian er der ikke noget at være nervøs for. Når du har besluttet dig for at du er tilfreds med lånet, kan det accepteres online ved at bruge dit NemID.

Det er selvfølgelig vigtigt at pointere, at Bank Norwegians hjemmeside er sikret, og bruger en krypteret forbindelse til at håndtere dine oplysninger. Hjemmesiden har et SSL-certifikat, som symboliseres med en låst hængelås ved siden af URL’en i de fleste webbrowsers.

Kreditkort og opsparingskonto hos Bank Norwegian

 Bank Norwegian har  andre produkter end deres velkendte forbrugslån. De tilbyder nemlig både et kreditkort og en opsparingskonto. Begge med ganske gode vilkår og de lave priser mange af os forbinder med Bank Norwegian lån.

Kreditkort fra Bank Norwegian

Kreditkortet har ingen årlig afgift eller gebyrer ved almindelig varekøb eller kontanthævninger. Oven i det får du op til 10% CashPoints når du bruger kreditkortet til køb hos Norwegian, og 1% CashPoints ved varekøb på op til 75.000 kroner og 0,5% på varekøb over 75.000 kroner. 1 CashPoint er lig med 1 norsk krone, som kan bruges på at købe produkter hos Norwegian og deres partnere.

Læs mere om Bank Norwegian Cashpoints

Kreditkort for 0 kr. pr. år
Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

0 - 100.000 kr.

Lånebeløb

Kassekredit

Tilbagebetaling

23 år

Min. alder

19,99%

Rente/måned

6 ugers rentefri kreditInkluderet rejse/afbestillingsforsikring

Partnerfirma - Annoncering
REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL:: Samlet kreditbeløb: 15.000 kr. Løbetid: 12 måneder. Etableringsomkostninger: 0 kr. Fast rente. Debitorrente: 19,99%. ÅOP: 21,93%. Månedlig ydelse: 1.389 kr. Samlede kreditomkostninger: 1.673 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 16.673 kr. 14 dages fortrydelsesret.

Fremragende8.9/10

Kreditkortet kan anvendes både i Danmark og i udlandet, men hvis en anden valuta end danske kroner benyttes, vil transaktionen blive pålagt et gebyr på 1,75%, hvilket er meget normalt. Bank Norwegian tilbyder en rentefri kredit på 45 dage med deres kreditkort, og kreditgrænsen er 100.000 kroner. Rejse- og afbestillingsforsikring er inkluderet. Renten på ubetalt kredit efter 45 dage er 19,99%.

Læs vores fyldestgørende anmeldelse af Bank Norwegian Kreditkort.

Opsparingskonto hos Bank Norwegian

Opsparingskontoen, som Bank Norwegian tilbyder, er gratis, og tilbyder en indlånsrente på 0,70%, hvilket er væsentligt højere end hvad mange banker efterhånden tilbyder. Der er ingen bindingsperiode på dine penge, og de kan tages ud når du ønsker det. Dine penge, som står på opsparingskontoen er sikret af Bankernes Sikringsfond, og du er derfor dækket af den gældende indskydergaranti, som er fastsat af de norske myndigheder.

Skal du låne hos Bank Norwegian?

Bank Norwegian har rigtig mange fordele. Muligheden for at låne op til 400.000 kroner, og så til en debitorrente på 8,99%, alt sammen via internettet og på få timer fra ansøgningen er sendt, til pengene står på din konto.

Ansøgningsprocessen hos Bank Norweeigian er hurtig og nem, uanset om du ansøger fra din mobil eller computer.

Så hvis ikke personlig og individuel rådgivning er vigtigt for dig, men du hellere vil have lave låneomkostninger og en hurtig låneprocess, så er Bank Norwegian et rigtig godt valg for dig.

Derudover tilbyder den norskejede bank fleksibilitet i form af en tilbagebetalingsperiode på op til 15 år, samt muligheden for nemt at samle alle dine lån hos dem – sandsynligvis til en bedre rente end du betaler for din gæld lige nu. Her kan være gode penge at spare og en enklere økonomi til følge.

Og så er det værd at overveje både deres opsparingskonto og kreditkort, da disse også har særdeles gode fordele, sammenlignet med så mange andre tilbud fra andre banker. 

Sammenlign Bank Norwegian lån med de 3 mest populære lån her på siden:

 

Bank Norwegians adresse og kontaktinformationer

Bank Norwegian.

Snarøyveien 36.

1364 Fornebu.

Norge.

Dansk kundeservice: +45 70 80 11 00 eller via dette deres hjemmeside Bank Norwegian.

Låneeksempel Bank Norwegian:

Ved lån på 65.000 kr. over 5 år (60 måneder). Mdl. ydelse fra 1.357 til 1.888 kr. Individuel, variabel debitorrente fra 8,99% til 26,81%. ÅOP før skat fra 10,33% til 28,36%. Samlede kreditomkostninger fra 17.367 til 49.259 kr. Samlede tilbagebetaling fra 81.417 til 113.309 kr. Løbetid 1-15 år. Maksimal ÅOP ved 25.000 kr 38,78%