Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan tilbagebetale til tiden?

lån når dagpenge stpper

Q: Hvad hvis jeg ikke kan tilbagebetale til tiden?

A:

Det er en vigtig del af det at låne penge på nettet at afdrage og tilbagebetale til tiden. Du indgår en låneaftale med det firma du låner penge hos og her skriver du under på, at afdrage rettidigt indenfor de rammer der er fastsat i kontrakten mellem dig som låntager og firmaet som långiver.

Aftalen du har indgået specificerer ofte også hvad konsekvenserne er ved at misligeholde sin låneaftale og følgerne heraf. Det er en jurdisk bindende aftale man indgår, præcis som i banken eller hvis du køber ting på afbetaling i en butik eller på internettet.

Konsekvenser for dig hvis du ikke overholder aftalen

Hvis du kommer til at misligeholde aftalen i lånedokumentet kan det have forskellige konsekvenser for dig:

  • Du kan modtage en rykker, med tilhørende rykkergebyr
  • Du kan blive pålagt at indløse hele lånet med fuld tilbagebetaling til långiver. Ofte indenfor en 3 måneders periode fra misligeholdelsen.
  • Du kan blive registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitorregistret. Begge dele kan gøre det svært for dig at låne i fremtiden, finansiere køb og leasing af biler og lignende.
  • Du kan risikere at ende i retten hvor sagens omkostninger vil blive lagt oven i det skyldige beløb og detkan ende med at være endog meget omkostningsfyldt for dig.

Hvad du kan gøre for at undgå problemerne

Hvis du kan se at du får svært ved at overholde en betaling inden for de fastsatte rammer i låneaftalen skal du som det første rette henvendelse hos det lånefirma du er kunde hos. Du skal kontakte dem så hurtigt som muligt og forklare din situation til en af deres medarbejdere over enten email eller pr telefon.

De vil altid være meget venligt indstillede overfor at hjælpe dig med at få styr på økonomien så i kan fortsætte jeres samarbejde. Ofte kan en løsning være en forlængelse af lånets løbetid eller måske en afdragsfri periode for at få det hele til at gå op.

Det er altid muligt at finde en god løsning i fællesskab, da begge parter jo naturligvis er indstillet på at få det hele til at virke.

Det værste du kan gøre er ingenting

Du skal altid rette henvendelse hvis du får problemer med at overholde aftalen og finde en løsning. Hvis du ikke gør noget, ender det som regel med en registrering som dårlig betaler og i værste fald en tur i retten hvor du vil blive pålagt at betale både lån og sagsomkostninger tilbage til udbyderen.

Derfor, vær proaktiv og tag en snak med firmaet i god tid, så undgår du alle problemerne og kan låne igen i fremtiden uden besvær.