Kautionistlån – Din lånemulighed trods RKI

 

Hvis du er, eller har været, registreret i Ribers Kredit Information (RKI) så ved du sikkert at det kan sætte en gevaldig stopper for rigtig mange ting du gerne vil.

Står du for eksempel og har brug for et lån, men du er registreret i RKI, så har mulighederne indtil nu været meget begrænsede, for ikke at sige ikke eksisterende.

At være registreret som dårlig betaler i RKI betyder altså normalvis at du ikke kan låne penge nogen steder. Ting som mobilabonnementer eller andre ting på abonnement er også stort set umulige. Med den nye type lån, (kautionistlån) er det derimod muligt for dig at låne penge, selvom du er registreret i skyldnerindekser som RKI med flere.

Du kan altså låne penge trods RKI, hvilket åbner nye muligheder for dig hvis du har en dårlig kredithistorie. Som noget ekstraordinært er det tilmed billigt at låne trods RKI med et kautionistlån, da den nye lov om omkostninger ved lån også gælder for denne type lån.

Hvor man tidligere har hørt om dyre og dårlige lån trods RKI, så er det med den nye lov altså inden for den samme maksimale prisramme som er fastsat fra den 1. juli 2020.

Kautionistlån
Cashper

Cashper

3.000 - 20.000 kr.

Lånebeløb

6 - 6 mdr.

Tilbagebetaling

18 år

Min. alder

22,44 - 22,44%

Rente/år

Fra 18 år!Hurtigt

Partnerfirma - Annoncering
REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL: Rentesatsen er fast. For et lån på 3000 kr med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22.44%. Den samlede omkostninger i procent er 24.90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr pr. måned i 6 måneder. 14 dages fortrydelsesret.

Fremragende9.2/10

 

Hvad er et kautionistlån

Et Kautionistlån er en ny type lån hvor du låner sammen med en anden person. Denne person er kautionist for lånet, selvom lånet er optaget i dit navn. Det vil med andre ord sige, at vedkommende skriver under på at vedkommende vil hjælpe dig med at afdrage på lånet, hvis du ikke selv har mulighed for at betalene afdragene i en periode. Din kautionist påtager sig derfor ansvaret for at få afbetalt lånet, hvis du ikke kan.

Der er mange fordele ved den nye type lån hvor din kredithistorie ikke er afgørende længere for om du kan få et lån.

De vigtigste fordele er:

  1. Du kan låne trods RKI
  2. Det er baseret på kautionistens tillid til dig og ikke om du har været uheldig økonomisk på et tidligere tidspunkt
  3. Du er garanteret en lav rente, da den nye lov om hvad et lån må koste indbefatter kautionistlån, såvel som alle andre lån i Danmark.

Du kan låne trods RKI med et kautionistlån

Da din ansøgning vurderes ud fra din kautionists tillid til dig, og altså ikke din kreditværdighed, betyder det at du som noget nyt kan optage et lån selvom du er i RKI og endda i dit eget navn. Hvor lånemarkedet har været helt lukket land for alle der står som dårlige betalere, så er det nu endeligt muligt at låne trods RKI. Det er også ligegyldigt hvor meget du skulle være registreret med i RKI, da det hele afhænger af din kautionist og dennes kreditværdighed samt tillid til dig.

Du kan på den måde starte på en frisk, så at sige, med hensyn til at låne penge i hvert fald.

Det anbefales altid at du søger assistance til at komme ud af RKI, uanset om du vil låne penge eller ej. Der kan dog være situationer, hvor det ikke lige er nemt og hurtigt at komme ud af RKI og du har brug for at låne penge alligevel. I sådanne situationer er kautionistlånet en oplagt mulighed for at låne penge hurtigt trods en RKI-registrering.

Hvis du vil se om du er i RKI og i givet fald for meget du er registreret kan du se det her:  Tjek RKI status

 Hvordan fungerer et kautionist lån?

Den nye type af kautionistlån er  utroligt belejlige for dig, som står i RKI eller på anden måde ikke kan blive godkendt ved en almindelig kreditvurdering.Lån trods RKI med en kautionist infografik

Derudover har de en anden stor fordel, de er nemlig samtidig utroligt hurtige og nemme at ansøge.

Selvom det kan lyde besværligt at skulle ansøge med en kautionist, så kan det hele klares på ganske få minutter, fra både din mobil eller fra computeren.

Vi har lavet infografikken her til højre, så du hurtigt og nemt kan se de få trin du skal følge for at få et kautionistlån i dag.

Beskrivelse af forløbet med at ansøge kautionistlån:

1.Du skal først og fremmest finde en kautionist. Det kan være en ven, veninde, ægtefælle, kæreste eller et familiemedlem. Afgørende er at det er en person der stoler på dig og vil kautionere for dit lån da de har tillid til at du vil betale lånet tilbage som aftalt. Vedkommende skal have en fornuftig kredithistorie og må f.eks ikke være registreret i RKI eller Debitorregistret.

 

2. Nu skal i sammen udfylde låneansøgningen, det er ganske let og ligetil. I skal vælge lånebeløbet og den afdragsperiode i ønsker at tilbagebetale kautionistlånet over. Herefter skal i udfylde jeres personlige informationer, for både låntageren og kautionisten. Hele processen tager ikke mere end  5 minutter og i skal kun bruge jeres Nem Id for at færdiggøre ansøgningen.

 

3. Når i har udfyldt alle informationerne skal i logge ind med Nem Id for at underskrive ansøgningen og sende den ind til låneudbyderen. Når i har underskrevet ansøgningen med Nem id får i hurtigt svar på ansøgningen. De gør sig meget umage, med at det skal være hurtigt at låne med en kautionist så tit og ofte vil det ske næsten med det samme efter i har sendt den ind.

 

4. Efter i har fået svar fra udbyderen bliver lånet udbetalt til den valgte bankkonto. Da hurtighed er alfa og omega for de fleste der vil låne penge, bliver lånet sat til udbetaling, så straks ansøgningen er godkendt. Det betyder at dit nye kautionistlån kan blive udbetalt allerede indenfor 24 timer efter i har udfyldt ansøgningen og sendt den ind.

 

Kan jeg låne hvis jeg er på kontanthjælp?

Ofte kan det være svært at blive godkendt til at låne hvis du har lav indtægt eller f.eks er på kontanthjælp. Med et kautionistlån kan du godt låne mens du er på kontanthjælp, da det afhænger af din kautionist og dennes kreditvurdering. Din indtægt er altså ikke afgørende for din mulighed for at låne, men tilliden fra din kautionist er det afgørende punkt.

Det er derfor ikke vigtigt om du er i arbejde på nuværende tidspunkt eller på kontanthjælp, dagpenge eller pension. Så længe du har en kautionist med en fornuftig kredithistorie som stoler på dig og vil hjælpe kan du låne selv med meget lav indtægt via et lån med kautionist.

 

Lån fra 18 år med en kautionist

En anden fordel, der har gjort kautionistlånene så populære i 2022 er at du kan ansøge og blive godkendt fra du er fyldt 18 år. Der er ved mange af de andre lånetyper tit en aldersgrænse, som typisk er 21 år eller i nogle tilfælde endda 23 år. Det slipper du for med en kautionist og kan altså låne helt op til 70.000 kr. selv om du kun er 18 år.

Det åbner derfor også døren til at låne større beløb som 18-årig. Mange lånefirmaer tilbyder kun små eller mindre lån når du er under 21 år gammel. Med de nye kautionistlån er det derfor ret unikt at kunne få adgang til de større lånebeløb, selvom du kun er 18, 19 eller 20 år gammel nu.

Du kan se alle de andre nemme lån på forsiden