Kan jeg låne penge på integrationsydelse?

Hvad hvis jeg ikke kan tilbagebetale mit lån til tiden?

Lån på integrationsydelse – hvordan?

Hvis du hører til de mange tusinde danskere der er gået fra dagpenge eller kontanthjælp over på det der svarer til integrationsydelsen, så har du sikkert en del spørgsmål i forhold til din økonomi. Mange der er kommet på den nye integrationsydelse er i tvivl om deres muligheder og hvordan de skal få råd til alle de ting de gerne vil.

Her i indlægget vil vi gennemgå dine muligheder for at komme ovenpå i din økonomi med den nye ydelse du er kommet over på. Der er stadigvæk mange muligheder i forhold til både lån og finansiering og det kræver bare at du kan gennemskue markedet og hvordan du skal gribe det an.

 

Hvad er integrationsydelsen?

Integrationsydelsen er det beløb man kan modtage som nydansker der har opholdt sig indenfor de danske grænser i under 7 ud af de sidste 8 år. Det er en lavere sats end kontanthjælp og den er arvtager til det der førhen hed starthjælpen.

Satserne for integrationsydelsen er lavere end kontanthjælp

De penge du får udbetalt på integrationsydelsen er et lavere beløb end man normalvis får på kontanthjælp og det kan sætte en i en lidt sværere økonomisk situation end man er vant til. Det betyder at man skal omprioritere sin økonomi lidt og overveje hvad man bruger sine penge på lidt nøjere end normalt, udtaler vores ekspert.

Meningen bag den nye ydelse er at få flere udlændinge i arbejde i Danmark og på den måde skabe mere økonomisk motivation for at tage et arbejde.

21.000 mennesker er kommet over på ydelsen og de skal hermed til at gentænke deres situation udtaler flere politiker. Læs mere om den politiske baggrund her i DR’s artikel om integrationsydelse.

Hvem får integrationsydelsen?

Det er primært ny tilkomne indvandrere og migranter der nu bliver flyttet over fra kontanthjælp til den lavere ydelse, for at gøre det mere attraktivt at få et arbejde og tjene sine egne penge på den måde.

Det er dog også etniske danskere der kommer over på den nye ydelse, hvis de f.eks ikke har været aktive på det danske arbejdsmarked i de seneste 8 år og/eller har været bosat  udlandet i perioden.

Du kan altså ikke længere flytte tilbage til Danmark efter årevis i udlandet og indkassere kontanthjælp med det samme, som man kunne førhen.

Kan jeg låne penge på integrationsydelse?

Det er et meget udbredt spørgsmål vi modtager og der er flere forskellige svar på det faktisk.

Som udgangspunkt – nogle steder

I hvert fald hos de mange onlineudbydere, der ikke har strenge krav til indtægt og godkendelse. Her er det nemt og hurtigt at låne penge, selvom du er på integrationsydelsen. Da indtægten på den nye ydelse svarer meget nøje til hvad du får på SU, er vilkårene for at kunne låne penge omtrent de samme, hvilket igen vil sige at der er mange muligheder på nettet hvis du har brug for lidt ekstra penge på kontoen. Om det er til ferie eller en ny mobiltelefon er helt op til dig og der er ingen spørgsmål når du vælger et netlån.

I banken vil du opleve at det er svært at få godkendt et lån, når din indtægt er integrationsydelsen og du vil ofte få afslag på et lån i banken. Det er igen som med folk der modtager SU. Her vurderer banken at ens indtægt er for lav til at de vil bevilge dig et lån hos dem. Netop derfor er langt de fleste studerende og andre folk med overførselsindkomster så glade for at låne penge på nettet. Online er der ikke nær så skrappe krav og du skal ikke svare på en masse spørgsmål eller stå skoleret for at blive godkendt.

Så brug de mange onlinemuligheder, hvis du er kommet på den nye ydelse og har brug for at have lidt ekstra penge mellem hænderne til det ene eller andet. Du får nemt lån på nettet og at du er kommet over på en ny type indkomst, forhindrer dig ikke i at få råd til det du mangler eller drømmer om.