Kan jeg låne penge på kontanthjælp?

Kan jeg låne penge på kontanthjælp?

Kan jeg låne penge på kontanthjælp?

Hvad er mulighederne for at låne penge når du er på kontanthjælp?

Kontanthjælp er en offentlig ydelse, man kan være på i kortere eller længere tid og mange ender på kontanthjælp, når deres dagpenge løber ud, efter 2 år som ledig.

Indtægten som kontanthjælpsmodtager ligger i den lavere ende af skalaen og mange på kontanthjælp nikker genkendende til at have behov for lidt ekstra penge til ting som ferie, ny computer eller uventede regninger.

 

Et almindeligt spørgsmål er derfor, kan jeg låne penge på kontanthjælp?

Ja – Det kan du godt, er det hurtige svar. Det er nemlig muligt at få et lån på nettet på kontanthjælp adskillige steder, omend ikke hos alle udbydere.

Nogle af de udbydere af hurtige og nemme lån på nettet i Danmark tager imod kunder der har kontanthjælp som indtægt. Det skyldes at kontanthjælp er en fast indkomst, som du kan regne med hver måned. Du kan ikke lige pludselig miste din kontanthjælp og betegnes derfor som en med god mulighed for at afdrage dit lån til tiden.

Der kan være steder hvor du ikke kan få lov at låne lige så meget. som hvis du havde en høj løn fra et godt job. Men det er nok alligevel mest fornuftigt ikke at låne en million eller to, når ens indtægt er kontanthjælp

Om du bør låne penge, på kontanthjælp er en anden ting.

Hvis din indtægt er kontanthjælp som det eneste, kan det være problematisk at optage et lån og chancen for at du kommer i økonomisk uføre er højere, end hvis du har en højere indkomst fra et job eller arbejde som selvstændig. Det anbefales derfor ikke at optage gæld hvis du er på kontanthjælp

Mange udbydere kræver at du har fast arbejde

En del låneudbydere har krav om fast arbejde, og her vil du ikke lige umiddelbart kunne blive kunde før du er i arbejde igen. Det er dog ikke alle steder hvor det er et krav. Kontanthjælp er i nogle tilfælde nok, til at blive godkendt til et lån på nettet. Ligesom SU også til tider er alt rigeligt, da det også tæller som fast indkomst og det er langt hen af vejen det vigtigste kriterium for at blive godkendt. Det er uanset hvad, kun små kortfristede lån du kan blive godkendt til. Disse lån kan typisk have en ret høj rente og tilsvarende høj Å.O.P som kan gøre det ekstra omkostningsfuldt, hvis du i forvejen har en stram økonomi.

Når man er kontanthjælpsmodtager er der tit ting man drømmer om at købe eller opleve. Mange gange kan man være nød til at vente lidt eller måske helt opgive sin drøm på nuværende tidspunkt og holde lidt kort snor med pengene indtil man er tilbage på arbejdsmarkedet og har bedre råd.