Guide: Sådan dokumenterer du din indtægt i forbindelse med lån

Sådan dokumenterer du din indtægt

Nem guide til dokumentation af indtægt ved lån

Der er mange forskellige typer af lån på markedet og de kan have forskellige krav til ansøgere om dokumentation af indtægt og privatøkonomi generelt.

Onlinelånene har typisk langt færre krav til dokumentation og indtægtsforhold end de almindelige lokale banker og det er en af grundene til at det er så populært at låne penge på nettet, fremfor nede i dan bank. mange af onlineudbyderne har slet ikke nogen krav om dokumentation overhovedet og du kan ansøge helt uden at fremvise nogen som helst papirer eller dokumenter.

Andre låneudbydere har individuelle krav til deres ansøgere. De mest almindelige krav til låneansøgere er:

  • Fast indtægt
  • Årlig indtægt på min. f.eks 125.000 kroner om året
  • Fast arbejde – enkelte udbydere har krav om at du skal være i fast beskæftigelse for at blive godkendt til at optage lån hos dem
  • Dokumentation for indtægt, uden fastsat beløb

Sådan dokumenterer du din indtægt overfor udbyder

Der er flere forskellige måde ud kan dokumentere din indtægt på når du skal fremvise dokumentation for at blive godkendt som ny kunde. Du kan vælge den der er mest hensigtsmæssig for dig, afhængig af hvor din indtægt kommer fra:

  1. Lønsedler: Hvis du er i arbejde er dine lønsedler den mest anvendte dokumentationsform. Det er typisk de sidste 3 måneders lønsedler de gerne vil se i forbindelse med kreditvurderingen af dig som ansøger. Dine lønsedler kan du typisk finde i din E-boks hvor din arbejdsgiver sender dem hen hver gang du får løn. Alternativt kan du indsende en scanning af dine lønsedler, hvis du har dem på papir fra din arbejdsplads.
  2. Årsopgørelse: Har du ikke adgang til dine lønsedler eller er du for eksempel selvstændig, er din årsoversigt fra SKAT en anden god dokumentation af din indtægt overfor udbyderen. Du kan se den på Skat.dk eller Borger.dk hvor du skal logge ind med Nem Id for at få adgang til alle din oplysninger.
  3. Pensionsoversigt:  Hvis du er pensionist, folkepensionist, invalidepensionist, eller førtidspensionist kan du fremvise din pensionsoversigt som dokumentation for indtægt. Den viser dine årlige udbetalinger af ydelse/støtte fra det offentlige og gælder som dokumentation såvel som årsoversigten.
  4. SU Oversigt:  Er du aktiv studerende og modtager SU kan du ligeledes fremvise din støttemeddelelse fra Statens Uddannelsesstøtte som dokumentation for indtægt.
  5. Erstatningstilkendegivelse:  Hvis du har modtaget eller modtager en løbende udbetaling af en erstatning, f.eks i forbindelse med en arbejdsulykke eller lignende, kan din oversigt og disse udbetalinger også fremvises som indtægt ved ansøgning.

Mangler du indtægt, kan du prøve et af de mange lån uden krav om dokumentation

Der kan være perioder i vores liv hvor vi står mellem jobs eller mellem 2 uddannelser og derfor ikke har nogen indtægt på nuværende tidspunkt. Det er ikke nogen hindring for at låne penge på nettet, du skal bare sørge for at vælge en af de mange udbydere der ikke har krav til dokumentation.

Der er rigtig mange ud kan vælge imellem og det er både nemt og hurtigt at finde dem i oversigten på vores forside. Hos disse udbydere er der ingen krav om indtægt eller dokumentation af nogen art og du skal blot have dit Nem Id og kontonummer i banken klar for at få pengene udbetalt.